Over ons

Welkom bij de webshop van Huisman Schoenmode!

Graag stellen we ons aan u voor: Huisman Schoenmode is een familiebedrijf dat al bijna 100 jaar bestaat en is echt een begrip op schoenengebied. Wij hechten enorm veel waarde aan persoonlijk advies en contact, service en garantie, kwaliteit, professionaliteit, open en eerlijk zaken doen, vertrouwen en een uitgebalanceerde assortiment. Met deze sterke eigenschappen proberen wij ons te blijven onderscheiden in de markt. Het team van Huisman Schoenmode bestaat uit meerdere leden die samen garant staan voor een grote dosis kennis, ervaring en een mooi breed assortiment schoenen!

Collectie

De collectie van Huisman Schoenmode kenmerkt zich vooral door het uitgebalanceerde assortiment Dames en Heren. Van klassiek tot trendy, vrije tijd tot zakelijk, duurzaam tot functioneel en voor elke portemonnee. Iedereen kan dan ook bij Huisman Schoenmode terecht!

Geschiedenis: door de knieën voor pantoffels en hoge hakken

Schoenmakerij Huisman in Huissen is vanaf dag één een zaak voor het hele gezin geweest. Ook al is de behoefte van de klant sinds 1925 wel erg veranderd. Een piramide van karton maakt ieder stukje muur onzichtbaar. Het smalle gangpad is tot de nok toe gevuld met schoenendozen. In de bergruimte van schoenenzaak Huisman in Huissen hangt het aureool van rubber, leer en schoenpoets.

Theo Huisman was in 1925 de eerste. Aan de Helmichstraat bezat hij een schoenenwinkel met aanpalende schoenmakerij. Zijn zoon Cees Huisman (1929) is nog steeds actief in de Huissense schoenenzaak. Cees zegt over zijn vader: "Niet praten maar werken. Zo was hij. Een man van weinig woorden. Dat hij schoenmaker zou worden, was al vrij snel duidelijk. Mijn vader had namelijk een heupafwijking. In die jaren kwam je dan maar in aanmerking voor twee beroepen: kleer- of schoenmaker. Zittende beroepen waarbij zijn handicap geen belemmering was. Mijn vader koos voor de tweede optie. Hij genoot zijn opleiding als schoenmaker in Laren."

In 1945 werd de schoenenwinkel gebombardeerd. Van het pand was alleen nog puin over. Theo Huisman dook met zijn gezin onder bij zijn voormalige leermeester in Laren. Om toch brood op de plank te krijgen, bleef hij in de oorlog bijklussen als schoenmaker. Na de oorlog verhuisde het gezin terug naar Huissen. Daar werkte de schoenmaker vijf jaar vanuit een noodwinkel. Daarna kwam de overstap naar het nieuwe pand aan de Vierakkerstraat. Zelf kwam zoon Cees op zijn vijftiende in het bedrijf werken. Theo's andere zeven kinderen hadden geen behoefte om schoenmaker te worden. Voor Cees lag dat anders. Hij was altijd al in de winkel te vinden om schoenen uit elkaar te halen.

Toen zijn vader hem vroeg om in het bedrijf te komen werken, had Cees zijn antwoord al klaar. "Mijn vader had mijn 'ja' al verwacht. De benodigde extra gereedschappen waren zelfs al besteld. Eerst volgde er nog een hele rits diploma's die ik moest behalen. Zoals bijvoorbeeld het kousen- en sokkenbrevet en mijn middenstandsdiploma. Na de oorlog hadden we slechts twee merken: Swift en Robinson. Die modellen kwamen rechtstreeks van een fabriek in Nijmegen." De schoenmakerij was toen een echte gezinszaak. "Van kinderschoenen tot rubberlaarzen. We bedienden het hele segment. Doen we nog steeds trouwens. Die formule is onveranderd gebleven."

Wat volgens Cees wel verandert, is de behoefte van de klant. Om je kop boven water te houden, moet je met de trends meegaan. Met winkelsteden als Arnhem en Nijmegen binnen handbereik is onderscheiden het devies. Vroeger ging ik in de stad lekker op het terras zitten om naar de schoenen van passanten te kijken. Hetzelfde deed ik op het schoolplein van mijn kinderen. Op die manier keek ik wat de trends waren. Tegenwoordig bezoeken we beurzen in vele Europese steden  om op de hoogte te blijven." De schoenmakerij is er niet meer. "Op speciaal verzoek wil ik nog wel eens een reparatie uitvoeren. Een beetje sleutelen vind ik nog wel leuk." 

De derde generatie kwam in 1984 in het bedrijf. Cees' zoon Theo werd op 18-jarige leeftijd mede-eigenaar. Hij zag een groeimarkt in sportartikelen. Vandaar dat de zaak in 1986 werd uitgebreid. Tegenover de schoenenzaak huist nu een 700 vierkante meter tellende sportwinkel. "Huissen was groeiende. Er kwamen steeds meer jonge gezinnen wonen. Ook de sportverenigingen namen toe", legt Theo uit. "Voetbalclubs als RKHVV en Jonge Kracht komen hier al jaren hun clubtenue en kicksen halen. Met onze Sportzaak hebben we tegenwoordig veel connecties met verenigingen, scholen en gemeentes in een grote regio. We begonnen met 120 vierkante meter winkeloppervlak. Dat is in de loop der jaren alleen maar gegroeid." Ook zijn vrouw Tanja is al meer dan 20 jaar verbonden met Huisman Schoenmode. Zij verzorgt de inkoop, tegenwoordig samen met hun dochter Silke (4e generatie!). En ook de zoon Lars is inmiddels betrokken bij het familiebedrijf: hij is actief binnen Huisman Sport en Huisman Vuurwerk.

Door de inbreng van de 4e generatie wordt ons assortiment steeds jonger maar blijft de pasvorm en kwaliteit behouden. Huisman gaat mee met de tijd en blijft investeren en vooruit denken. Wij zijn actief op Facebook en Instagram en hebben onze professionele webshop voor de Schoenmode gelanceerd. Na de succesvol gelanceerde website www.huismanvuurwerk.nl nu dus ook onze 2e webshop met www.huismanschoenmode.nl!

Wij wensen u veel plezier met onze webshop en mocht u vragen en/of opmerkingen hebben stel ze dan hier!

Cees Huisman in de schoenmakerij